OVO SE ČOVIĆU NEĆE SVIDJETI: Miroslav Škoro najavio ono čega su se HDZ-ovci najviše pribojavali…

Miroslav Škoro još nije ozbiljnije krenuo u okupljanje potencijalnih partnera u svojoj platformi, pa su poneki od njih već pomalo nestrpljivi

  • Politika

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 0

Iz Suverenista poručuju da očekuju njegov poziv, a iz MOST-a kažu kako su samo načelno razgovarali sa Škorom, ali još ne konkretno o suradnji ili modelu izlaska na parlamentarne izbore u Hrvatskoj.

Nakon izbora Miroslav Škoro u intervjuima dnevnim novinama govorio o pokretu koji bi kao kišobran okupio fragmentiranu desnicu.

Iz izvora bliskih Miroslavu Škori doznaje se da je krenuo voditi pojedinačne neformalne razgovore s potencijalnim partnerima, no ne žele izlaziti u javnost još s detaljima. Službeni razgovori o koaliciji, kažu, krenut će ubrzo.

Izvjesno je kako će Miroslav Škoro osnovati stranku i u Hercegovini i oko sebe okupiti nezadovoljnike HDZ-ovom politikom, te pored krajnje desnice u svoje redove privući i one glasače koji su do sada bili odani HDZ-u BiH, piše „Slobodna Bosna“.

Nije na odmet podsjetiti kako je Škoro u u prvom krugu predsjedničkih izbora u Bosni i Hercegovini, unatoč općoj mobilizaciji glasačke mašinerije HDZ-a BiH, osvojio 26 posto glasova, ili svega 10.000 glasova manje od Kolinde Grabar Kitarović, te se s takvim rezultatom opravdano nada kako bi osnutkom nove političke partije mogao računati i na dio glasačkog „kolača“ u BiH, s posebnim akcentom na Hercegovinu, tradicionalno uporište HDZ-a BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...