PROCURILO IZ WOLFSBURGA: Evo koliko će konjskih snaga "ispaljivati" najsnažniji Volkswagen Golf osme generacije...

Nakon što smo doznali da će Volkswagen u Ženevi predstaviti model GTI, sada znamo i koliko će konjskih snaga "ispaljivati" najjači model VW Golfa serije VIII

  • Auto

  • 22. Jan. 2020  

  • 2

Kao što se i očekivalo, 2.0 TSI ima glavnu riječ, a start je GTI sa 180 kW ili 245 KS. Dalje slijedi GTI TCR s 221 kW/300 KS. Tu je i GTD s dizelskih 201 KS, dok će ostatak ponude činiti hibridni GTE s 245 KS.

Vrh ponude i dalje čini Golf R, a kreće od 245 kW ili 333 KS. A to je čak 23 KS više od dosadašnje izvedbe koja je do 100 km/h stizala za 4,6 sekundi i vozila 270 km/h.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...