KLASIK – FANTASTIK: Danas pravimo BRZU MUSAKU, nema joj ravne… (VIDEO)

Ovo tradicionalno jelo omiljeno je među svim generacijama, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 23. Jan. 2020  

  • 0

SASTOJCI

500 g mljevene junetine

1 patlidžan

1 režanj češnjaka

1/2 kašikice origana

150 ml jogurta

400 g kuhanog krompira

1 jaje

50 g parmezana

450 g sjeckanog paradajza

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i biber

PRIPREMA

Patlidžan stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, na rešetku.

Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo mljeveno meso, te ga na jakoj vatri pržimo miješajući dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.

Zatim u tavu dodamo origano, protisnuti češnjak, začinimo solju i biberom, dodamo sjeckani paradajz, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta.

Potom iz pećnice izvadimo patlidžan i narežemo ga na tanke ploške. Kuhani krompir ogulimo i također narežemo na tanke ploške.

Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, po njemu složimo jedan sloj krompira i jedan sloj polovice pripremljenog mesa.

Po mesu ponovo stavimo jedan sloj krompira, a njega prekrijemo preostalim mesom.

Sve zajedno prekrijemo slojem patlidžana koji prelijemo s malo maslinovog ulja. U zdijeli umutimo jaje, dodamo jogurt, naribani parmezan, te sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko patlidžana.

Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta i poslužimo.

Dobar tek!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...