Gastro
KLASIK – FANTASTIK: Danas pravimo BRZU MUSAKU, nema joj ravne… (VIDEO)
23. Jan. 20200
Naš današnji obrok gotov je za 50 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
23. Mar. 2021 23. Mar. 2021
0
SASTOJCI
500 g mljevene junetine
1 patlidžan
1 čehno bijelog luka
prstohvat origana
150 ml jogurta
400 g kuhanog krompira
1 jaje
50 g parmezana
450 g sjeckanog paradajza
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i biber
PRIPREMA
Patlidžan stavimo na rešetku u pećnicu zagrijanu na 200°C.
Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo mljeveno meso te ga na jakoj vatri pržimo miješajući dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
Zatim u tavu dodamo origano, protisnuti bijeli luk, začinimo solju i biberom, dodamo sjeckani paradajz, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta.
Potom iz pećnice izvadimo patlidžan i narežemo ga na tanke kriške. Kuhani krompir ogulimo i također narežemo na tanke kriške.
Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, po njemu složimo jedan sloj krompira i jedan sloj polovice pripremljenog mesa.
Po mesu ponovo stavimo jedan sloj krompira, a njega prekrijemo preostalim mesom.
Sve zajedno prekrijemo slojem patlidžana koji prelijemo sa malo maslinovog ulja. U zdijeli umutimo jaje, dodamo jogurt, naribani parmezan te sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko patlidžana.
Stavimo peći 10-ak minuta na 200°C i poslužimo.
Prijatno!
Politika
FINANSIRANJE STRANAKA NA VLASTI U BiH: Najviše prihoda imao je SDP, "najsiromašnija" je Naša stranka, a HDZ i SNSD...
Prije 19 min0
Hronika
NADLJUDSKI NAPORI SPASILACA DA DOĐU DO RUDARA U "MRAMORU": "Jedno je sigurno - mi ne odustajemo"
Prije 37 min0
Društvo
U BANJOJ LUCI OŠTEĆENE TEK POSTAVLJENE VASKRŠNJE DEKORACIJE: Iz Gradske uprave...
Prije 47 min0
Show
PROTESTI U ŠVEDSKOJ ZBOG UČEŠĆA IZRAELA NA EUROSNGU: Njihovoj predstavnici savjetovano da ne izlazi iz sobe
Prije 57 min0
Gastro
PROLJETNI DETOKS: Ovaj sok idealan je i za jačanje imuniteta
02. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE CHEESBURGER TJESTENINU: U kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na...
03. Maj 20240
Gastro
IDEALNA ZA VIKEND: Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik, jednostavna je za pripremu...
04. Maj 20240
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
03. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.