NAKON STAVA ČAVARE: DF očekuje da se uskoro uključi u razgovore oko Mostara

Predsjednik Federacije BiH i visoki funkcioner HDZ-a Marinko Čavara u otkrio je kako su u završnoj fazi pregovori HDZ-a i SDA kada je u pitanju grad Mostar.

  • Politika

  • 02. Feb. 2020  

  • 0

- Pri kraju smo priče kako osigurati provođenje lokalnih izbora ove godine u Mostaru, razgovori su u poodmakloj fazi. Pitanje je samo što SDA prvenstveno želi razgovarati o promjeni Statuta grada, a oko pravila za izbore u Mostaru stavovi su uglavnom usuglašeni - zaključio je Čavara.

Iz Demokratske fronte su na naš upit da prokomentiraju ovakav stav, kazali: "Stav HDZ-a vezan za "pregovore" ne možemo komentarisati".

Iz DF-a najavljuju skori ulazak ove stranke u pregovore.

"Demokratska fronta trenutno ne učestvuje u razgovorima u Mostaru, ali će uskoro u iste biti uključena", rekli su iz DF-a za Vijesti.ba.

Za komentar na tvrdnje HDZ-a jučer smo pitali i predsjednika Gradskog odbora SBB-a Mostar Anela Kljaku.

- Raduje me, ukoliko je to istina, jer onda nas očekuju izbori u Mostaru, a i deblokada vlasti u FBiH. Smatram da još uvijek SDA i HDZ-a imaju dijametralno suprotne stavove i da bez medijacije predsjednika Radončića, neće uspjeti dogovoriti ništa, iako u medije iznose dosta kontradiktorne stavove, i optimizam. Ranije se pokazalo da bez prisustva SBB- a, oni nemaju kapacitet za kompromis, rekao nam je Kljako.

Na naše pitanje, on je odgovorio da SBB ne participira u trenutnoj fazi pregovora.

- Ali vjerujemo da SDA neće pristati na bilo kakvo rješenje bez usuglašavanja sa SBB-om i zbog te činjenice smo mirni, kaže Kljako.

Podsjetimo, i predsjednik SDA Bakir Izetbegović u nedavnoj izjavi za FTV je poručio kako finalnog dogovora neće biti bez SBB-a i DF-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...