NOVI ŠOK ZA MANCHESTER CITY: Ako se ostvare ova predviđanja, potonut će još dublje

Osim što u sezonama 2020/21 i 2021/22 neće moći da igrau evropskim takmičenjima Manchester City je suočen sa još jednom kaznom.

  • Sport

  • 14. Feb. 2020  15. Feb. 2020

  • 0

“Građanima” bi mogli da budu oduzeti bodovi za narednu sezonu Premijer lige Engleske, jer se kazne za kršenje finansijskog fair playa odnose i na nacionalna takmičenja, piše Indenpendent.

Svaki klub je dužan da dostavi dokumentaciju za licenciranje u nacionalnom šampionatu, a ona mora da odgovara onoj koja ide u Uniju evropskih fudbalskih asocijacija.

S obzirom da je UEFA zbog nepravilnosti u poslovanju i lažnih podataka kaznila Manchester City sa dvije sezone suspenzije i novčano sa 30 miliona eera mogućnost oduzimanja bodova u domaćem prvenstvu je poprilično velika.

Čelni ljudi engleskog šampionata su, navodno, već razgovarali o sankcijama klubu sa “Etihada”, dodaje pomenuti list

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...