SPEKTAKL U ENGLESKOJ: Pogledajte kako je Manchester City deklasirao Aston Villu, hat-trick je postigao…

Na tabeli vodi Arsenal sa 68 bodova, dok Liverpool i Manchester City imaju po 67 bodova.

  • Sport

  • 04. Apr. 2024  

  • 0

Nogometaši Arsenala barem privremeno su preuzeli vrh tabele engleskog prvenstva nakon što su u susretu 31. kola Premier lige pobijedili Luton Town 2:0. Golove za pobjedu Arsenala postigli su Martin Odegaard (24) i Daiki Hashioka (44-ag).

Tri boda je osvojio i aktuelni prvak Manchester City koji je s 4:1 na krilima sjajnog Phila Fodena porazio Aston Villu. Rodri je golom u 11. minuti doveo City u vodstvo, no devet minuta kasnije je izjednačio Jhon Duran. Nogometaši Cityja su u samoj završnici prvog dijela golom Phila Fodena poveli s 2:1, a isti je igrač u 62. minuti dao i treći gol za domaćine, a sjajnu predstavu je zaokružio hat-trickom u 70. minuti.

Posljednja dva susreta ovoga kola na rasporedu su danas, a sastaju se Liverpool - Sheffield United, te Chelsea - Manchester United. Na tabeli vodi Arsenal sa 68 bodova, dok Liverpool i Manchester City imaju po 67 bodova. Dodajmo kako Arsenal i City imaju po susret manje, a Liverpool dvije utakmice zaostatka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...