KAKAV PELJEŠKI MOST I BAKRAČI: Firma iz Turske dobila posao decenije u susjedstvu, a i kod nas ne dižu glavu od posla…

Po vrijednosti je to ugovor koji će biti veći nego što je vrijednost Pelješkog mosta

  • Ekonomija

  • 17. Feb. 2020  

  • 0

Hrvatski ministar prometa Oleg Butković ovog vikenda je, gostujući u Dnevniku Nove TV, najavio da će uskoro biti potpisan ugovor o rekonstrukciji željezničke pruge Križevci-Koprivnica-mađarska granica, vrijedan 3 milijarde kuna (oko 790 miliona KM).

"Po vrijednosti je to ugovor koji će biti veći nego što je vrijednost Pelješkog mosta. Radi se o pruzi na mediteranskom koridoru, izgradnja kolosijeka i rekonstrukcija postojećeg, oko 43 kilometra nove pruge", kazao je Butković.

Ugovor o gradnji, kazao je, bit će potpisan uskoro s turskom firmom Cengiz.

– Očekujemo da će, kao i u drugim velikim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj i puno naših firmi biti uključeno – napomenuo je resorni ministar.

Podsjećamo, kompanija Cengiz u BiH je izgradila dionicu autoputa Vlakovo – Tarčin na Koridoru 5C, a trenutno grade dionicu Donja Gračanica– tunel Zenica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...