PREDSJEDNIK VLADE CRNE GORE POJASNIO EUROPARLAMENTARCIMA: Crkva se stavlja iznad države, to je nedopustivo

Crkva u Crnoj Gori se stavlja iznad države, ne priznajući njenu suverenost i nezavisnost, ali iskazujući ambiciju da odlučuje o političkim akterima, odnosno da utječe na izbor na vlasti. To je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na današnjem sastanku sa poslanicima Evropskog parlamenta, koje je predvodio predsjednik Odbora za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove Vladimir Bilčik.

  • Regija

  • 25. Feb. 2020  

  • 0

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je sagovornicima predstavio strateške politike Vlade, odlične ekonomske pokazatelje koji podrazumijevaju, između ostalog, odličan privredni rast, među vodećima u Evropi, visok nivo direktnih stranih investicija, porast broja turista i smanjenje nezaposlenosti, te našu evropsku agendu.

“Crna Gora razumije evropski kontekst i radi u skladu sa opredjeljenjima moderne zemlje koja se demokratski i ekonomski razvija kao dio Evrope”, naglasio je Marković.

Govoreći o stanju u društvu nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, predsjednik Vlade je kazao da su državni organi odlučni da očuvaju mir.

“Očuvaćemo mir i stabilnost u Crnoj Gori, kao i svaki put u proteklih 30 godina, poštujući slobode svakog građanina, ali i čuvajući ustavni i demokratski poredak”,  poručio je Marković.

 

Poslanike Evropskog parlamenta zanimala su i pitanja zaštita životne sredine, dalje saobraćajne povezanosti, prije svega u okviru evropskih transportnih koridora, kao i Berlinski proces.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...