KOLINDA NE ŽELI NA BIRO: Bivša predsjednica Hrvatske dobila prvu ozbiljnu ponudu za posao, ali…

Nakon što joj je završio mandat predsjednice Hrvatske, ona je aktivirala opciju na osnovu koje pola godine ima pravo na plaću u visini 24.000 kuna te zatim još šest mjeseci 50 posto od tog iznosa.

  • Regija

  • 26. Feb. 2020  

  • 0

Kolinda Grabar-Kitarović uskoro će otputovati SAD, kako bi posjetila kćer Katarinu koja studira na Harvardu, a možda će tom prilikom obaviti i određene razgovore vezane za svoju buduću karijeru, piše Novi list.

Nakon što joj je završio mandat predsjednice Hrvatske, ona je aktivirala opciju na osnovu koje pola godine ima pravo na plaću u visini 24.000  kuna te zatim još šest mjeseci 50 posto od tog iznosa.

Ostaje za vidjeti hoće li do kraja koristiti ovu mogućnost jer je Kolinda Grabar-Kitarović sama nedavno izjavila da je dosad već dobila puno poslovnih ponuda.

Među njima je, doznaje Novi list, i ona američkog Brookings instituta, koju bivša predsjednica Hrvatske nije prihvatila. Bila je to vrlo konkretna ponuda s definiranim godišnjim primanjima, ali Kolindi Grabar-Kitarović, doznaje Novi list, nije bila dovoljno privlačna.

Brookings institut, sa sjedištem u Washingtonu, jedan je od najuglednijih liberalnih think tankova i postoji već više od 100 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...