Gastro
S NJIMA NEMA GREŠKE: Napravite kiflice s bijelim lukom i uživajte...
03. Jul. 20200
Savršene kiflice sa ukusom i mirisom bijelog luka
Gastro
27. Feb. 2020 27. Feb. 2020
0
800 gr brašna
200 ml mlijeka
200 ml jogurta
2 čehne bijelog luka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 jaje
1 žumance
Fil:
200 gr mladog sira
1 bjelance
1 kašičica sira
Premaz:
1 jaje
2 kašike mlijeka
2 kašike otopljenog putera
1. U mlakom mlijeku otopite šećer i kvasac i ostavite da nadođe.
2. U brašno dodajte jaje, žumance, ulje, jogurt, mljeveni bijeli luk, so i mlijeko sa kvascem.
3. Umutite tijesto i ostaviti da odstoji 1h.
4. Podijelite tijesto na tri dijela pa razvucite u krug.
5. Izrežite na krokutove i punite smjesom sira, soli i bjelanca.
6. Zamotajte kifle i poredajte u tepsiju.
7. Ostavite da odstoji 30 minuta pa premažite otopljenim puterom i žumancetom koji ste pomiješali sa mlijekom.
8. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 25 minuta.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Gastro
TRIK JE VRLO JEDNOSTAVAN: Napravite domaću puru prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
Prije 4 min0
Zdravlje
EUROPSKA UNIJA ODOBRILA NOVI LIJEK: Smanjuje simptome za samo 14 dana...
Prije 14 min0
Auto
IZNENAĐENJE IZ WOLFSBURGA: Volkswagen vraća legendarni model, ali uz velike promjene...
Prije 24 min0
Hronika
PRVE SNIMKE S LICA MJESTA: Tri policajca ubijena, dvojica teško ranjena, napadač likvidiran...
Prije 38 min0
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo domaće klepe prema tradicionalnoj recepturi, nema im ravnih (VIDEO)
16. Sep. 20250
Gastro
JESENSKI DRAGULJ - KUKURUZ: Snižava holesterol, pomaže probavi, mozgu i želucu, a najzdraviji je kada se priprema na jedan način...
16. Sep. 20250
Gastro
AKO NEMATE VREMENA ZA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA; OVO UVIJEK "PALI": Napravite zapečeni punjeni krompir
16. Sep. 20250
Gastro
U SPOJU LOŠE REAGUJU I STVARAJU NEŽELJENE EFEKTE: Ove namirnice nikad ne jedite zajedno
15. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.