Gastro
ZA DOBRO VEČE: Napravite ove kiflice sa bijelim lukom i uživajte
27. Feb. 20200
Savršene kiflice s okusom i mirisom bijelog luka.
Gastro
03. Jul. 2020 03. Jul. 2020
0
800 gr brašna
200 ml mlijeka
200 ml jogurta
2 čehne bijelog luka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 jaje
1 žumance
Fil:
200 gr mladog sira
1 bjelance
1 kašičica sira
Premaz:
1 jaje
2 kašike mlijeka
2 kašike otopljenog putera
1. U mlakom mlijeku otopite šećer i kvasac i ostavite da nadođe.
2. U brašno dodajte jaje, žumance, ulje, jogurt, mljeveni bijeli luk, so i mlijeko s kvascem.
3. Umutite tijesto i ostaviti da odstoji 1 sat.
4. Podijelite tijesto na tri dijela pa razvucite u krug.
5. Izrežite na trokute i punite smjesom sira, soli i bjelanca.
6. Zamotajte kifle i poredajte u tepsiju.
7. Ostavite da odstoji 30 minuta pa premažite otopljenim puterom i žumancetom koje ste pomiješali sa mlijekom.
8. Pecite 25 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Ekonomija
DAJE SE NA ZNANJE: Prosječna julska neto plaća u Federaciji BiH iznosila je...
Prije 11 min0
Ekonomija
POZNATI OBJEKAT U NOVOM SJAJU: Kultni bh. hotel u kojem je odsjedao i Tito dobit će potpuno novi izgled (VIDEO)
Prije 14 min0
Mini market
„ZAŠTO SU TURCI VLADALI 500 GODINA – KOLORIZOVANO...“: Burne reakcije iz Srbije nakon istupa Milorada Dodika...
Prije 16 min0
Mini market
ZUHRIĆ O UHLJEBLJAVANJIMA U UKOVOM KABINETU: "Premijer smatra da ima pravo zapošljavati supruge stranačkih kolega, a da mediji moraju šutjeti"
Prije 27 min0
Gastro
STRUČNJACI ODGOVORILI NA VJEČNU DILEMU: Smije li se kuhani i pečeni krompir podgrijavati?
14. Sep. 20250
Gastro
SVAKA SOL NIJE ISTA: Evo šta trebate znati prije nego što idući put posegnete za soljenkom
14. Sep. 20250
Gastro
U SPOJU LOŠE REAGUJU I STVARAJU NEŽELJENE EFEKTE: Ove namirnice nikad ne jedite zajedno
Prije 21h0
Gastro
ZA DORUČAK ILI VEČERU, POTPUNO JE SVEJEDNO: Danas pravimo nenadmašnu brzu sirnicu u tavi, specijalitet koji obožavaju sve generacije...
15. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.