NOĆAS U ZAGREBU: Preminuo poznati glumac Božidar Alić, ostaće upamćen po brojnim ulogama ali i desničarskim stavovima koji su šokirali regiju...

Božidar Alić rođen je 24. prosinca 1954. godine u Zagrebu gdje je završio Akademiju dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu

  • Kultura

  • 03. Mar. 2020  

  • 0

Snimio je oko 1.000 radijskih drama, recitirao je na radiju brojne pjesnike. Glumio je u brojnim filmovima i serijama, a 2003. godine svoj je glas posudio Marlinu u "Potrazi za Nemom".

1977. godine debitirao je u drugoj glavnoj muškoj ulozi u “Akciji stadion”, te je glumio u brojnim hrvatskim filmovima i kazališnim predstavama.

U Teatru ITD odigrao je nekoliko zapaženih uloga, a bavio se i glazbom te je u pratnji  pijanista Branka Bulića Bule održao niz koncerata pjevajući standarde Franka Sinatre i talijanske kancone, surađivao je s Arsenom Dedićem i snimio CD s Matijom Dedićem.

Posljednjih godina poznat je po brojnim ekstremno desničarskim ispadima kojima je punio medijske stupce. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...