UVELA FOLK - EROTIKU U JUGOSLAVIJU: Preminula jedna od najpoznatijih pjevačica bivše države, glumila je i u čuvenom filmu…

Pjevačica Mica Trofrtaljka preminula je u 77. godini života

  • Kultura

  • 08. Mar. 2020  08. Mar. 2020

  • 1

Milica Ostojić poznatija kao Mica Trofrtaljka bila je srbijanska folk pjevačica. Poznata je po šaljivim, erotskim folk pjesmama, ali i po pojavljivanju u brojnim filmovima. 

Ona je bila prepoznatljiva po svojim vrckavim hitovima, ali i ulozi u seriji "Lepa sela lepo gore".

Kada se spomene ime Mice Trofrtaljke mnogima odmah u sjećanje naviru dvosmislene pjesme kao što su "Davorike dajke", "I labavi ume da zabavi", "Predem vunu i kučinu", "Drž' se, ćerko, čvrstog kursa" i mnoge druge. Ipak, malo ko zna pjevačicinu životnu priču.

Micino djetinjstvo je bilo veoma teško budući da je bez majke ostala kada je imala samo pet godina.

Njen otac se ubrzo ponovo oženio i dobio dvoje djece, koje je uglavnom Mica čuvala. Tokom odrastanja prisustvovala je mnoštvu svađa i fizičkih obračuna između oca i maćehe.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...