TUŽNA VIJEST: Preminuo Svetozar Pudarić, istaknuti član SDP-a i bivši potpredsjednik FBiH

U Sarajevu je danas preminuo Svetozar Pudarić, nekada istaknuti član SDP-a i bivši generalni sekretar te stranke. Imao je 61 godinu

  • Vijesti

  • 09. Mar. 2020  09. Mar. 2020

  • 1

Istaknuti član Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i bivši generalni sekretar te stranke Svetozar Pudarić preminuo u 61 godini u Sarajevu, potvrđeno je iz SDP-a.  

Pudarić je diplomirao arheologiju 1982. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Politikom se bavi još od 1976. godine kada je pristupio Savezu komunista Jugoslavije. Nakon raspada Saveza političku karijeru nastavlja u Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine unutar koje je obnašao različite funkcije, a na posljednjem kongresu te stranke bio je i jedan od kandidata za predsjednika.

Pudarić je obnašao i druge javne funkcije kao u Skupštini Grada Sarajeva, bio je delegat u Klubu Srba Doma naroda Federacije BiH te poslanik u Predstavnčki dom Parlamenta FBiH.

Za potpredsjednika FBiH izabran je 2011. godine. 

(SB / Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...