JEZIVO PROROČANSTVO SE OSTVARUJE: Evo šta je Nostradamus prorekao o opasnom virusu koji je pogodio Italiju...

Koronavirus se proširio širom svijeta od decembra prošle godine i zarazio je više od 92.000 ljudi. Koronavirusna bolest (KOVID-19), koja se prvi put pojavila u kineskom gradu Wuhanu, nedavno je pronašla snažno uporište u Italiji

  • Šareni svijet

  • 10. Mar. 2020  

  • 0

Sa svijetom koji se bori da obuzda epidemiju, na Internetu su se pojavile bizarne glasine i teorije zavjere o porijeklu virusa.

Korisnici društvenih medija bizarno tvrde da je epidemiju predvidio apotekar iz 16. vijeka i prorok Nostradamus. „Ludi glavni događaji. Napetosti rastu na Bliskom Istoku. Pandemija virusa širom svijeta, širi se poput divlje vatre.

„Berze u slobodnom padu ... uticaj će biti poražavajući. A vidovnjak, Nostradamus je predvidio ove teške, katastrofalne okolnosti. Strašna vremena ... ", napisao je jedan „tviteraš“.

 „Nostradamus u Centuriji 2:53, upozorava:„ Velika kuga pomorskog grada. Neće prestati dok se ne osveti smrt. Od pravedne krvi, osuđeni za cijenu bez zločina“.

Francuski mistik napisao je svoja mistična proročanstva u četvoročlanim pjesmama poznatim kao kvatrene.

Većina Nostradamusovih kvartena bila je pisana u njegovim proročanima Magnum Opus Les 1555. godine.

U jednom od njih prorok iz 16. vijeka upozorio je na kugu koja je pogodila brojne gradove u Italiji.

-Iz dalekih stižu mačevi puni krvi: Veoma sjajna kuga će doći sa velikom školjkom, pomoć u blizini, a lijekovi vrlo daleko", pišu beogradski mediji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...