UŽAS KOJI JE POTRESAO SVIJET ZA NOVU GODINU: Vjeruje se da se jedno Nostradamusovo proročanstvo već ostvarilo

"Suha će se zemlja još više sasušiti i bit će velikih poplava", predvidio je za 2024. godinu, a njegovi su sljedbenici zaključili da je mislio na potres magnitude 7,6 prema Richteru u kojem je poginulo najmanje 62 ljudi.

  • Zabava

  • 04. Jan. 2024  

  • 1

Francuski astrolog Michel de Nostradame, poznat kao Nostradamus, napisao je knjigu Les Prophéties 1555. godine u kojoj je iznio svoja predviđanja za budućnost. Mnogi kažu kako su se njegova predviđanja ostvarila, pozivajući se na sličnost između stvarnih događaja i njegovih predviđanja, poput velikog požara u Londonu, Hitlerove vladavine i napada 11. rujna. Kažu i da je predvidio smrt američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, ali i francusku revoluciju. 

Svake se godine objavljuju njegova predviđanja za iduću godinu, a vjeruje se da se jedno od onih za 2024. godinu već obistinilo. Naime, NY Post ističe kako je Nostradamus zaslužan za predviđanje snažnog potresa koji je na Novu godinu pogodio Japan. "Suha će se zemlja još više sasušiti i bit će velikih poplava", predvidio je za 2024. godinu, a njegovi su sljedbenici zaključili da je mislio na potres magnitude 7,6 prema Richteru u kojem je poginulo najmanje 62 ljudi. Brojne su zgrade srušene u potresu, a dogodio i tsunami.  

Za srijedu su u područjima pogođenima potresom prognozirane obilne kiše, što je povećalo strah od klizišta i moglo bi dodatno omesti napore da se spase brojni ljudi zarobljeni ispod ruševina. Brojni su ozlijeđeni, a vlasti su se u utorak borile s požarima u nekoliko gradova i izvlačile ljude iz srušenih zgrada. Prema Japanskoj meteorološkoj agenciji, zabilježeno je oko 200 potresa od prvog potresa u ponedjeljak. Agencija je upozorila da bi sljedećih dana moglo biti još jačih potresa.

Čini se kako Nostradamusovo predviđanje, kako navodi NY Posto, nije bilo jedini vjesnik seizmičke katastrofe. Tijekom ljeta, ronioci u Tajvanu naišli su na ozlijeđenu ogromnu "ribu sudnjeg dana" za koju se kaže da je znak nadolazećih potresa. Ovo seizmičko praznovjerje temelji se na japanskoj mitologiji koja kaže da će se riba namjerno izdići na površinu prije nadolazećeg potresa.

Predviđanja za 2024. 

Nostradamus za ovu godinu previđa i smrt pape Franje. "Smrću vrlo starog pape, Rimljanin dobre dobi bit će izabran. Za njega će se reći da je slab, ali dugo će sjediti i biti u žudnji", napisao je Nostradamus. 

Nostradamus je pisao kako će "Crveni protivnik postati blijed od straha stavljajući u strah veliki ocean". Neki smatraju da bi "crveni protivnik" mogla biti Kina, dok "veliki ocean" sugerira da bi se borbe mogle odvijati na moru, vjerojatno u Indijskom oceanu.

Britanski pisac i komentator Nostradamusa Mario Reading već je govorio o tome kako je francuski astrolog možda predvidio smrt kraljice Elizabete II. Nostradamus je pisao kako će  "Kralj otočja biti otjeran silom / Zamijenjen onim koji neće imati znak kralja".

U Readingovoj analizi, to ukazuje na abdiciranje kralja Charlesa III zbog 'upornih napada na njega i na njegovu drugu ženu', a zamijenit će ga Harry umjesto Williama kao čovjeka koji "nema obilježje kralja".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...