NEDŽAD SALKOVIĆ NEUTJEŠAN NAKON SMRTI BEBE SELIMOVIĆ: „Bila je prava dama, voljela ju je cijela Jugoslavija, sad sam ostao samo ja…“

Smrt legendarne interpretatorice sevdaha Bebe Selimović potresla je mnoge njene poštovaoce u regionu, pa tako i njenog dugogodišnjeg prijatelja i kolegu Nedžada Salkovića

  • Kultura

  • 11. Mar. 2020  11. Mar. 2020

  • 0

- Teško mi je palo kada sam čuo da je Beba preminula, bili smo veliki prijatelji, mnogo smo zajedno radili i pjesmom obišli svijet - rekao je za "Novosti" Nedžad Salković.

- Bila je prava dama sevdaha i omiljena u cijeloj Jugoslaviji. Njen scenski nastup je bio uvijek veličanstven, a način interpretacije originalan i neponovljiv. Pamtiću je kao dostojanstvenu, izuzetnu i veoma korektnu osobu. Bila mi je veoma draga, možda i najdraža i kao umjetnik i čovjek.

Nedžada Salkovića i Bebu Selimović sevdalinka je spojila još davnih dana. Njih dvoje su se 1968. na muzičkom festivalu "Ilidža" takmičili s pjesmom "Ah, ljubav, ljubav", osvojivši priznanja u više kategorija.

- U jakoj, ali poštenoj konkurenciji osvojili smo nagradu žirija, publike i za aranžman - ističe Salković.

- Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa njom. Velikani sevdaha odlaze, ima mnogo mladih koji dobro to rade, ali često pokušavaju da oponašaju original što nije dobro. Prije nekoliko godina je na Federalnoj televiziji rađen serijal "Velikani sevdaha", sa najznačajnijim tumačima sevdalinki, među kojima smo bili Beba i ja. Sada je i ona otišla, ostao sam samo ja, rekao je Salković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...