OSMANOVIĆ DEMASKIRAO NIKŠIĆA I KOJOVIĆA: "Krivičnom prijavom skreću pažnju sa ANTIDRŽAVNOG STAVA na temi CIK-a"

Krivična prijava koju su predsjednici Socijaldemokratske partije (SDP) i Naše stranke (NS) Nermin Nikšić i Peđa Kojović uputili danas protiv zvaničnika predstavlja samo pokušaj skretanja pažnje sa činjenice da su Nikšić i Kojović odbili podržati smjenu Dodikovih članova Centralne izborne komisije (CIK), ocijenio je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Adil Osmanović.

  • Mini market

  • 13. Mar. 2020  13. Mar. 2020

  • 9

- Svaki put kad se glasa za ili protiv države, Nikšić i Kojović budu suzdržani, a tako je bilo i ovaj put, čime pokazuju svoju političku anemičnost. To potvrđuje i činjenica da dio Kluba SDP-a uopće nije slijedio svog "predsjednika" već su vođeni državnim interesom stali uz SDA - dodao je Osmanović.

Nakon što se javnost, "s punim razlogom, kritički počela baviti njihovim antidržavnim stavom na temi CIK-a", Osmanović napominje da su Nikšić i Kojović pribjegli taktici skretanja pažnje.

- Podnošenje krivične prijave protiv vinovnika snimka imalo bi smisla da Tužilaštvo već samo nije pokrenulo istražne radnje, a podnositi prijave, sada nakon što je Tužilaštvo već samo pokrenulo postupak predstavlja najobičnije politikantstvo - istaknuo je u svonoj izjavi Osmanović.

Organi SDA su donijeli odgovarajuće odluke, navodi Osmanović, s kojima su se suočili s vinovnicima spornog snimka, vinovnici nisu ostali bez posljedica, a organi SDP-a i NS-a nikada se nisu pozabavili korupcijskim aferama koje su dokumentirane za njihove članove.

Osmanović kaže da javnost nikada neće zaboraviti da je "Nermin Nikšić, kao premijer Federacije BiH, naređivao mijenjanje propisa samo da bi mogao zaposliti svoga brata Mirsada Nikšića na mjesto direktora Autocesta".

- Što se tiče Kojovića, neka prvo podnese prijavu na primjer protiv Edina Forte, koji je kao premijer Kantona Sarajevo zaposlio sestru zastupnice Naše stranke Neire Dizdarević u Kantonalno javno komunalno preduzeće "Rad" ili neka podnese krivičnu prijavu protiv člana Naše stranke Igora Baroša za koga je u članku CIN-a dokumentirano da je namještao sebi zaradu na račun slijepih i slabovidnih lica u Općoj bolnici - naveo je Osmanović.

Pozvao je Kojovića i Nikšića da prvo "pometu ispred svog dvorišta, pa neka onda drugima drže lekcije, jer sve dotad s razlogom u očima javnosti izgledaju kao politikanti bez imalo kredibiliteta".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...