FOTOGRAFIJA IZ BOSNE I HERCEGOVINE OBILAZI REGIJU: Disciplina i jasna svijest samih građana o potrebi i mjerama zaštite zdravlja

U Bosni i Hercegovini jučer je registriran 25. slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19)

  • Društvo

  • 17. Mar. 2020  

  • 0

Fotografija koju je jučer na svoj Facebook profil postavio gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić obišla je regiju.

“Ovo nije fotografija iz Kine, već Banja Luka 16. marta. Disciplina i jasna svijest samih građana o potrebi i mjerama zaštite zdravlja, svog i ostalih oko nas. Sve možemo kad hoćemo!”, napisao je Radojičić uz fotografiju građana grada na Vrbasu koji stoje u redu poštujući mjere i preporuke za distancu između ljudi u vrijeme pandemije korona virusa u svijetu.

alt

U Bosni i Hercegovini jučer je registriran 25. slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19) kod muškarca iz Tešnja koji se nedavno vratio iz Italije, dok se dva pacijenta smatraju izliječenim.

Najveći broj oboljelih, njih 20, registriran je na području bh. entiteta Republika Srpska (RS), dok je petero zaraženih u Federaciji BiH.

Zdravstene vlasti u BiH potvrdile su u ponedjeljak kako su dvije osobe izliječene od COVID-19 na području RS-a.

Epidemiolozi smatraju kako bi broj zaraženih u predstojećem razdoblju mogao rasti zbog čega će Vijeće ministara BiH najvjerovatnije danas proglasiti vanredno stanje u cijeloj zemlji, te dodatno pojačati nadzor granice – prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...