SAD JE SVE JASNO: Ministar zdravstva Hrvatske otkrio koje životne dobi je većina pacijenata zaražena koronavirusom…

U Hrvatskoj je 361 zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, 46 više nego jučer, rekao je ministar zdravstva te zemlje Vili Beroš na današnjoj press konferenciji Nacionalnog stožera

  • Regija

  • 24. Mar. 2020  

  • 0

Testirano je 3.013 bolesnika, a do pogoršanja je došlo kod jednog bolesnika te je tako njih šest na mehaničkoj ventilaciji. Njihovo stanje je stabilno i ukazuje na mogućnost oporavka, istaknuo je.

Prosjek godina bolesnika je 49,5 godina, 56 posto su muškarci, 44 posto žene. Ako se govori o raspodjeli po dobnim skupinama, u dobi od 60 do 70 godina je 12,7 posto bolesnika, a bolesnika u godinama od 70 do 80 je 6,1 posto oboljelih.

"To su dobi rezultati, ali možemo i moramo bolje. Međugeneracijska solidarnost je od iznimne važnosti prema uputama Stožera", rekao je Beroš.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...