PANDEMIJA KORONAVIRUSA OSTAVLJA POSLJEDICE: Za desetak dana u Austriji 138.000 ljudi ostalo bez posla

Najveći broj je u gastronomiji, više od 47.000, a zatim slijedi građevinarstvo sa 17.000

  • Ekonomija

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

Od početka primjene mjera ograničenja slobode kretanja, 16.marta, u Austriji je broj nezaposlenih porastao za 138.000.

Direktor Servisa za zapošljavanje Johanes Kopf još u ponedjeljak rekao je da je 115.600 osoba dobilo otkaz, a sada je taj broj narastao za daljih 23.000 osoba.

Najveći broj je u gastronomiji, više od 47.000, a zatim slijedi građevinarstvo sa 17.000, pošto su radovi na većim dijelom gradilišta obustavljeni.

Austrijska vlada pozivala je preduzetnike da ne daju svojim zaposlenima otkaze, već da iskoriste mogućnost skraćenog rada, koji je uveden novim zakonima, a koji treba da osigura radna mjesta, uz što manji teret po poslodavca, prenijela je agencija Tanjug.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...