AMERIKA JE NOVO VELIKO ŽARIŠTE: Od posljedica zaraze koronavirusom u SAD-u umrlo više od 1.000 osoba, a tek je počelo…

Prema podacima Univerziteta Johns Hopkins iz Baltimorea, objavljenim u četvrtak ujutru, u Sjedinjenim Američkim Državama broj preminulih od posljedica zaraze korona virusom prešao je 1.000

  • Svijet

  • 26. Mar. 2020  

  • 0

Posljednji izvještaj govori da je u SAD-u umrlo 1.050 osoba, dok je potvrđeno 69.194 slučajeva oboljenja COVID-19, po čemu je ta zemlja sada treća u svijetu, iza Kine (81.727) i Italije (74.386).

Da je situacija u SAD-u sve ozbiljnija potvrdili su u zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koji smatraju da bi ta država mogla postati epicentar pandemije korona virusa zbog veoma brzog rasta broja zaraženih.

“Sada vidimo vrlo veliko ubrzanje broja slučajeva u Sjedinjenim Američkim Državama, tako da to ima potencijal“, rekla je Margaret Harris, glasnogovornica WHO-a.

Svjetska zdravstvena organizacija 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i američku državu New York.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 21.300 ljudi, a potvrđeno je preko 470.000 slučajeva zaraze korona virusom u više od 175 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 110.000 ljudi, prenosi Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...