BOLJE DA SU ŠUTILI: Meghan i Harry izazvali bijes fanova savjetima kako se zaštiti od koronavirusa

Nakon što su na svom službenom Instagram profilu @sussexroyal, Meghan Markle i princ Harry objavili javno saopćenje kojim su pozvali sve na solidarnost i suosjećajnost u ovim teškim vremenima, još je jedna njihova objava vezana uz koronavirus, itekako privukla pažnju.

  • Show

  • 26. Mar. 2020  27. Mar. 2020

  • 0

Naime, sada su objavili fotografiju na kojoj se nalaze upute svjetske zdravstvene organizacije, a na kojoj piše: 1. Perite ruke često 2. Ne dirajte lice 3. Praktikujte dobru respiratornu higijenu 4. Održavajte socijalnu distancu 5. Potražite medicinsku pomoć ako počnete uviđati simptome 6. Ostanite informisani i pratite lokalne zdravstvene direktive.

Uz fotografiju su napisali sljedeći status:

"Način na koji ljudi širom svijeta u svom životnom okruženju, štite i brinu o svojim zajednicama, nadahnjuje. No, ništa ne nadahnjuje više od hrabrih i predanih zdravstvenih radnika na prvoj liniji obrane koji riskiraju svoju dobrobit i zdravlje, zbog brige o bolesnima i borbe protiv COVIDA-19. Gdje god se nalazili na svijetu, svi smo im neizmjerno zahvalni. Za sve nas, najbolji način na koji možemo podržati zdravstvene radnike jest potruditi se da im ne otežavamo posao širenjem ove bolesti.

     Pogledajte ovu objavu na Instagramu.         

Around the world, the response from people in every walk of life, to protect and look out for their communities has been inspiring. None more so than the brave and dedicated healthcare workers on the frontline, risking their own well-being to care for the sick and fight COVID-19. Wherever you are in the world, we are all incredibly grateful. For all of us, the best way we can support health workers is to make sure we do not make their job any harder by spreading this disease further. No matter where you are, the @WHO have shared some guidelines that can help. You may have seen or heard these before, but they are as important today as ever. Please click our link in bio for more information from @WHO

Objavu dijeli The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) Ožu 24, 2020 u 12:26 PDT

Uz fotografiju s uputama, par je podijelio i fotografije zdravstvenih radnika koji drže natpise kojima ljude mole da ostanu kod kuće dok oni rade svoj posao u bolnicama, što možete vidjeti ako pomičete prstom u desno na objavi iznad, piše Dnevno.hr.

alt

Ipak podrška zdravstvenim radnicima koju su Harry i Meghan dali, naišla je na mnoge negativne reakcije. Većina smatra kako su ovi savjeti nešto što je već odavno poznato, a zamjeraju im i to što govore o širenju zaraze i pozivaju na solidarnost dok su zaštićeni u svojoj vili i pritom imaju pristup najboljoj mogućoj zdravstvenoj njezi te u biti nemaju veze s realnošću, odnosno s vanjskim svijetom. Tako im je jedan fan u komentarima poručio:

"Siguran sam da ćete vi ostati sigurni u svom višemilionskom dvorcu. Kladim se da ćete imati pristup najboljoj njezi, a trebali biste biti na prvoj liniji fronte poput Williama i Kate, umjesto da sjedite doma i dajete komadiće simpatije nama siromašnim seljacima !!!! Spremite to za nekog drugog", dok se drugi nadovezao sljedećim riječima:

"Ne trebate nam vi ovo govoriti. Ako se već ne možete sjetiti nečega što biste zaista mogli učiniti, samo ušutite i uživajte u svojim “privatnim” životima, bez da to ide na račun poreznih obveznika."

Neki su pak umjesto optužbi imali sarkastične komentare poput: ‘O, moj bože, to nam niko prije nije rekao. Baš super da  možete pružiti informacije koje niko drugi ne može’ i ‘Wow revolucionarno! Pa šta bismo mi bez Meghaninih postova!? Wow pa nisam uopće znala da se sve ovo događa. Dobro da su tu Meghan i Harry da ne umremo bez njih’.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...