VOJSKA SRBIJE U PROBLEMU: Devet zaraženih vojnika, čak 642 u izolaciji, a najgore je što su radili...

Devet vojnika je inficirano koronavirusom, svi su dobro i uspješno se oporavljaju, rekao je srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

  • Regija

  • 30. Mar. 2020  

  • 1

On je dodao da su još 642 vojnika u samoizolaciji.

Vulin kaže da su zaraženi vojnici radili sa građanima na sjeveru naše zemlje, prilikom kontrole granice.

"Svi su dobro, uspešno se oporavljaju. Imamo 642 vojnika u samoizolaciji, koji su bili u kontaktu sa nekim ko je oboleo. Njihovo stanje se prati", rekao je Vulin za TV Pink. Navodi da Vojska Srbije ima dovoljno sredstava, dovoljno ljudstva, dovoljno tehnike, opreme da odgovori na svako naređenje vrhovnog komadanta i da sprovede svako naređenje kriznog štaba u ovim vremenima.

(BN / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...