UBRZAN RAST OBOLJELIH: Čak 14 novih slučajeva zaraze u Hercegovini

Novi slučajevi zaraze koronavirusom potvrđeni su u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu

  • Vijesti

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 0

U Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK) potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19), šest u Širokom Brijegu i jedan u Grudama.

Kako je Feni rečeno iz Uprave civilne zaštite ZHK-a, novi slučajevi u Širokom Brijegu povezani su s časnom sestrom zaraženom u Čitluku.

U ZHK-u do sada je evidentirano 30 oboljelih, a dva slučaja završila su smrtnim ishodom. Preminuli su 65-godišnji muškarac iz Gruda i 75-godišnja žena iz Širokog Brijega.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) potvrđeno je također sedam novih slučajeva covida-19, pet u Čitluku, te po jedan u Jablanici i Mostaru.

Broj oboljelih u HNK-u sada se popeo na 70, od kojih su dva slučajeva završila smrtnim ishodom. Preminuli su 53-godišnji muškarac iz Mostara i 53-godišnji muškarac iz Konjica.

Na redovitoj konferenciji za novinare danas u 13 sati u Mostaru nove informacije o epidemiološkoj situaciji na području HNŽ-a dat će specijalist infektolog SKB Mostar prof. dr. Jurica Arapović i glasnogovornik Vlade i Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...