ŽELJKA CVIJANOVIĆ DEMANTIRALA EDINA RAMIĆA: "Sastanak nije bio u funkciji davanja garancija"!

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da današnji sastanak sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda Srpske iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem nije nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.

  • Politika

  • 02. Apr. 2020  

  • 1

“Mislim da smo se razumjeli na tom sastanku. Iskreno govoreći nije ni bilo potrebe da izgubimo ovo vrijeme da bi odluka o proglašenju vanrednog stanja stupila na snagu. Danas smo o tome razgovarali i razriješili dileme u vezi sa povratničkom populacijom”,  rekla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentira Ramićevu izjavu nakon sastanka da su dobili "potrebna objašnjenja i garancije da povratnička populacija neće imati nikakve negativne posljedice nakon stupanja na snagu Odluke o vanrednom stanju"

Cvijanović je ponovila da današnji sastanak nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.

“Važno je da se procesi ne blokiraju jer ono što radimo sada nosi posebne izazove u zdravstvenom i ekonomsko-finansijskom smislu”, istakla je Cvijanovićeva.

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS Edin Ramić oglasio se nakon sastanka sa predsjednicom tog bh. entiteta Željkom Cvijanović, kazavši da su “razriješena sporna pitanja u vezi s donošenjem odluke o uvođenju vanrednog stanja u RS-u.”

“Dobili smo potrebna objašnjenja i garancije da povratnička populacija neće imati nikakve negativne posljedice nakon stupanja na snagu Odluke o vanrednom stanju”, kazao je Ramić.

Pojasnio je da neće biti nikakvih kontrolnih punktova i zaustavljanja prometa ljudi, roba i humanitarne pomoći preko entitetske linije, te da su na taj način uvaženi svi zahtjevi Kluba “Zajedno za BiH”.

“Ustav svakome od nas propisuje jasne nadležnosti i moramo ga poštivati. Nadamo se da će ovo vanredno stanje trajati što kraće, a sve odluke koje se donesu svakako prema Ustavu RS-a moraju doći na potvrdu u Narodnu skupštinu i Vijeće naroda nakon prestanka pandemije. Vanredno stanje će se koristiti za efikasno donošenje odluka, prije svega nabavke neophodne opreme i poduzimanje neophodnih mjera s ciljem zaustavljanja širenja virusa”, zaključio je Ramić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...