GLAVNI EPIDEMIOLOG SRBIJE ŠOKIRAO NACIJU: „Ne držimo konce u svojim rukama, svi očekuju kraj, a ovo je najava…“

Epidemiolog Predrag Kon gostujući u jutarnjem programu Tv Prve kaže da se ove i sljedeće nedjelje u Srbiji očekuje vrhunac epidemije

  • Regija

  • 04. Apr. 2020  

  • 0

"Mi i dalje očekujemo da će vrhunac epidemije biti ove i naredne nedjelje", kaže Kon i dodaje kako će se nakon toga vidjeti rezultati mjera.

"Mi smo 19. dan u vanrednim mjerama, to se i odražava jer nemamo nagli porast, da nismo uveli mjere nagli porast bi bio u četvrtoj nedjelji".

On je naveo da sada ne drže konce u svojim rukama, jer ne može da se prati ko je od koga zaražen.

"Normalno, od tih slučajeva se istražuju kontakti i sprječava se da dalje prenose. Sad smo blizu toga da sve zavisi od toga koliko imamo kontakata. Ukoliko ih spriječimo, teoretska mogućnost opstajanja virusa je značajno smanjena", tvrdi Kon.

"Svi očekuju kraj, a ovo je najava za potrebom gvozdene dispiline", objašnjava.

"Mi čekamo da vidim rezultate svake mjere. Zabrana kretanja tokom vikenda daće rezultate za sedam dana", kaže on.

"Ja ne prikrivam ništa, ali da neko očekuje da na sva pitanja imam odgovor - nije realno", kazao je dr. Predrag Kon.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...