MINISTAR JUSKO NE MOŽE VJEROVATI ŠTA SE DOGAĐA: „Ovakve stvari u Sarajevu su nedopustive, pozivam građane da nam i dalje javljaju…“

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko komentirao je za N1 televiziju. okupljanja građana u uvjetima borbe protiv korona virusa

  • Društvo

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

"Razumijemo da naši penzioneri treba da ostvare svoja prava za podizanje penzija, a profesorica Pilav je prije nekoliko dana rekla da je u proteklih 15 dana evidentno smanjenje širenja koronavirusa na područja Kantona Sarajevo i da je to zbog reduciranog kretanja ove populacije. Neke restrikcije trebaju ostati na snazi prije svega da zaštitimo zdravlje. Koronavirus ne napada samo stariju populaciju, ali evidentno je da naši penzioneri ulaze u kategoriju najrizičnije skupine. Šaljemo apel našim penzionerima da ne idu svi danas da podignu penzije, te da se pridržavaju svih instrukcija koje su dobili", kazao je Jusko za N1.

Na pitanje poštuju li građani Sarajeva naredbe, Jusko je kazao da itekako poštuju sve instrukcije i restrikcije. Istakao je i da je u proteklom vikendu primijetno 80 posto manje ljudi nego u vikendima ranije te kazao da je to nevjerovatna kolektivna samodisciplina građana koja je shvatila ozbiljnost ovakve situacije.

"Iako su građani BiH jako ponosni, shvatii su ipak da ne možemo prkosti jednom malom virusu koji je maltene veliki broj zemalja bacio na koljena", kazao je.

Govorio je i opasnostima zabave u domovima, te naveo kako pripadnici MUP-a KS tokom 24 sata rade na terenu, te da pored svih zadataka suzbijaju i takve pojave.

"To je jedan potpuno nepotreban fenomen, a informacije pokazuju da je jedna osoba u stanju zaraziti 1.000 ljudi. Organizator takvih zabava mora biti svjestan da ne zna gdje su njegovi gosti bili ranije. Ovakve stvari stvaraju mogućnost širenja virusa. Zahvaljujem sugrađanima koji nam javljaju gdje se takve stvari dešavaju, i pozivam ih da nam se obrate ako primijete takve stvari", kazao je Jusko za N1 televiziju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...