PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Snažan porast broja zaraženih u Bosni i Hercegovini (INTERAKTIVNA MAPA)

Bosna i Hercegovina danas bilježi 740 zaraženih

  • Regija

  • 07. Apr. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaraženo je 6.190 osoba što je 123 osobe više nego sinoć. Ukupno su od zaraze na prostoru ex-Yu umrlo 162 osobe.

Bosna i Hercegovina danas bilježi 740 zaraženih što je 66 slučajeva više nego sinoć u 20.00 sati. Ukupno su preminle 32 osobe što je tri smrtna slučaja više nego sinoć.

Ukupan broj zaraženih osoba u Sloveniji je 1.021, što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Ukupno je umrlo 30 osoba.

U Srbiji je oboljelo 2.200 osoba što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Umrlo je 58 osoba.

Hrvatska bilježi 1.222 slučaja zaraze što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Istovremeno preminula je još jedna osoba od zaraze u Hrvatskoj, čime broj umrlih sada iznosi 17.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je da je oboljelo 239 osoba što je šest slučajeva više nego sinoć. Novooboljeli su iz Podgorice (3), Nikšića (2) i Bara (1). Svi su kontakti ranije potvrđenih slučajeva.U Crnoj Gori su do sada umrle dvije osobe od koronavirusa.

Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova (NIJZ) potvrdio je ukupno 165 slučajeva zaraze koronavirusom. Kada se izračunaju i oboljeli u sredinama sa srpskom većinom ukupan broj je 198 osoba. Ukupno su umrle dvije osobe do sada.

U Sjevernoj Makedoniji zabilježeno je 570 slučajeva zaraze što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Ukupno je umrla 21 osoba.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...