PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Veliki porast broja zaraženih i umrlih (INTERAKTIVNA MAPA)

Bosna i Hercegovina danas bilježi najveći dnevni porast broja zaraženih od početka pandemije 5. marta.

  • Regija

  • 07. Apr. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaraženo je 6595 osoba što je 405 slučajeva zaraze više nego danas u 12.00 sati. Ukupno su od zaraze na prostoru ex-Yu umrle 174 osobe.

Bosna i Hercegovina danas bilježi najveći dnevni porast broja zaraženih od početka pandemije 5. marta. Do večeras su u BiH ukupno zaražene 764 osobe, što su 24 osobe više nego danas u 12.00 sati, ili čak 90 osoba više nego sinoć u 20.00 sati. Ukupno su preminule 33 osobe, što je jedna osoba više nego danas u 12.00 sati.

Slovenija je večeras potvrdila 1.059 slučajeva zaraze, što je 38 više slučajeva nego jučer. Broj umrlih ostao je isti - njih 30. Na intezivnoj njezi nalazi se 30 osoba.

Danas su Srbiji umrle još tri osobe, čime se ukupan broj umrlih povećao na 61. Istovremeno broj zaraženih iznosi 2.447, što je 247 slučajeva zaraze više nego jučer.

U Hrvatskoj je večeras zabilježeno novih 60 slučajeva zaraze i sada sau ukupno u toj zemlji zaražene 1.282 osobe. Preminulo je ukupno 18 osoba do sada.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je da je od koronavirusa oboljela 241 osoba. Novooboljeli su iz Podgorice i Tuzi. Za izvorom obolijevanja se kod jednog slučaja traga dok je drugi kontakt ranije potvrđenih slučajeva. Do sad su umrle dvije osobe.

Dvije osobe preminule su danas na Kosovu, čime se ukupan broj umrlih povećao na četiri. Ukupno su zaražene 203 osobe, što je pet slučajeva više nego danas u 12.00 sati.

U Sjevernoj Makedoniji umrlo je još pet osoba oboljelih od koronavirusa, pa je broj umrlih od posljedica te zarazne bolesti sada 26, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče. Prema podacima koje je objavio ministar zdravlja Sjeverne Makedonije, u prethodnih 24 sata registrovano je 29 novih slučajeva pozitivnih na koronavirus i ukupan broj dijagnostifikovanih pacijenata iznosi 599.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...