DA LI JE NA POMOLU RAT VELIKIH SILA: Amerika traži milijarde zbog virusa koji ih je pokosio

Sižu Poručio je i da bi Vašington trebalo da "prisili Kinu da promeni svoje ponašanje".

  • Svijet

  • 11. Apr. 2020  

  • 6

Američki senator Lindsey Graham izjavio je da je Kina odgovorna za umiranje Amerikanaca od korona virusa i rast nezaposlenosti u njegovoj zemlji.

On je za Fox News rekao da je pandemija počela krivicom kineske vlade i da se svijet „suočio već sa trećom bolešću koja dolazi iz Kine".

Poručio je i da bi Washington trebalo da "prisili Kinu da promijeni svoje ponašanje".

Graham je istovremeno istupio sa prijedlogom koji, bude li prihvaćen i realizovan,- može imati dalekosežne posljedice ne samo za američko-kinreske odnose. Inicirao je da SAD utvrde koliku im je štetu nanijelo držanje Kine povodom koronavirusa i da za sumu koju utvrde naprosto umanje sumu državnog duga Sjedinjenih Država prema Kini:

"Tako treba postupiti. Oni nama moraju da plate, a ne mi njima!".

q

Prema njegovom mišljenju, Kinu bi trebalo kazniti toliko žestoko da to ukoči njen razvoj i u narednim decenijama.

Nije se, naravno, Graham tek onako sjetio onoga što njegova zemlja duguje Kini.

Peking drži državnih vrijednosnih papira SAD u vrijednosti 1,2237 trilion dolara!

Graham faktički predlaže da Washington objavi da zbog "kineske epidemije" korona virusa Kini ne duguje ništa, a i da traži da Sjedinjenim Državama još doplati kao odštetu.

Broj registrovanih zaraženih u SAD je premašio 500.000, a umrlih - 18.000.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...