NEVJEROVATNO OTKRIĆE: Zavirite u garažu u kojoj su prašinu skupljali najskuplji automobili svijeta, od skupocjenog Lamborghinija do moćnog Ferrarija… (VIDEO)

Kolekcije starih i raritetnih automobila su uvijek na cijeni, a onda možete zamisliti kakav je osjećaj kada ugledate ovako nešto

  • Auto

  • 14. Apr. 2020  

  • 0

Nevjerovatna garaža smještena na tri lokacije i 300 različitih automobila. Ekipa AMMO NYC nakon 3 godine uspjela je kamerom zabilježiti ovo tajno mjesto.

Kolekcija koja se počela množiti tokom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, dobrim djelom nikad nije ni izašla na ceste.

Prvi automobil koji je prošao temeljito čišćenje je Bizzarrini P538, vrijedan milion dolara. To je trkaći model izrađen sredinom 60-ih, kako bi osvojio čuveni Le Mans. Razvijen je od strane zaljubljenika Giotto Bizzarrinija, inženjera koji je blisko surađivao s Alfa Romeom i Ferrarijem (250 GTO).

Kao što se može čuti i u videu, poznato je da su napravljena samo dva primjerka.

Tu su još i trkaći Ford GT40, Lamborghini, Ferrari, Porsche i niz drugi američkih modela poput Dodgea, Camara, Corvette, Cobre…

Uostalom, pogledajte i sami…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...