DONALD TRUMP OTKRIO PRAVU ISTINU: Predsjednik SAD-a otkrio u kakvom stanju je Kim Jong-un…

Dvojica čelnika imaju redovan kanal komunikacije u proteklih nekoliko godina

  • Svijet

  • 24. Apr. 2020  

  • 0

Američki predsjednik Donald Trump dodatno je osporio izvještaje da je sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un teško bolestan, ali je odbio reći da li je u kontaktu sa zvaničnicima te zemlje.

- Mislim da je izvještaj netačan - izjavio je Trump na brifingu za novinare u četvrtak u Bijeloj kući, dodajući kako je čuo da je izvještaj zasnovan na "starim dokumentima". 

Trump je izjavio u utorak da bi mogao kontaktirati sjevernokorejske zvaničnike kako bi dobio informacije o Kimu, ali jučer nije dao nikakav nagovještaj da je to i učinio. Dvojica čelnika imaju redovan kanal komunikacije u proteklih nekoliko godina.

- Imamo dobre odnose sa Sjevernom Korejom, ja imam dobre odnose s Kim Jong-unom, i nadam se da je on dobro - izjavio je Trump.

Informativni portal NK sa sjedištem u Seulu javio je u ponedjeljak da se Kim, za koga se vjeruje da ima 36 godina, oporavlja od kardiovaskularnog zahvata izvedenog 12. aprila, pozivajući se na jedan neimenovani izvor iz Sjeverne Koreje. Državni mediji u Sjevernoj Koreji nisu javljali ništa o trenutnoj situaciji s Kimom.

Dvojica zvaničnika južnokorejske vlade potom su odbacili izvještaj CNN-a u kome se navode riječi neimenovanog američkog zvaničnika da Sjedinjene Države "prate obavještajni podatak" da je Kimovo zdravlje teško ugroženo nakon operacije, prenosi Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...