TRUMP JE VAN SEBE: „Kina radi sve da izgubim izbore, imaju planove za Bidena…“

Američki predsjednik Donald Trump uvjeren je da je način na koji se je Kina nosila sa epidemijom koronavirusa dokaz da je Peking spreman učiniti sve što može kako bi izgubio na predsjedničkim izborima u novembru

  • Svijet

  • 30. Apr. 2020  

  • 0

"Kina će učiniti sve što može kako bih izgubio izbore", izjavio je u srijedu Trump u Ovalnom uredu u intervjuu za Reuters. On je rekao kako vjeruje da Peking želi da kandidat demokrata Joe Biden pobjedi na izborima kako bi se smanjio američki pritisak na Kinu zbog trgovinskih sporazuma.

Dvogodišnji trgovinski rat SAD-a i Kine u januaru ove godine privremeno je zaustavljen nakon što je potpisana prva faza trgovinskog sporazuma kojim se Kina obavezala u iduće dvije godine kupiti američku robu u vrijednosti od 200 milijardi dolara.

Trump je rekao da razmatra različite opcije kad je u pitanju odgovornost Kine za pandemiju koronavirusa. "Ima puno stvari koje mogu učiniti", rekao je američki predsjednik, ali nije želio ići u detalje.

Trump je rekao da ne vjeruje da će se oni pretvoriti u referendum o tome kako se njegova administracija nosila sa krizom uzrokovanom koronavirusom. Također, izjavio je da ne vjeruje anketama koje pokazuju da je u vodstvu njegov vjerojatni protukandidat Joe Biden.

Nedavna anketa koju je proveo Ipsos pokazuje da bi 44 posto Amerikanaca glasalo za Bidena, a njih 40 posto za Trumpa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...