NA RAČUNIMA FONDA SOLIDARNOSTI 58 MILIONA MARAKA: Evo koga je sve Dodik prisilio na dobrovoljne uplate…

Na računima Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske do sada je uplaćeno oko 58 miliona KM

  • Mini market

  • 11. Maj 2020  11. Maj 2020

  • 0

Od tog iznosa 50 miliona KM je izdvojeno iz budžeta, 3,7 miliona se odnosi na plate budžetskih korisnika odnosno njihovih dobrovoljnih izdvajanja iz ličnih primanja a ostatak su donacije pravnih i fizičkih lica, potvrđeno je “Novostima” u ministarstvu finansija RS-a.

Listu uplatioca koji su za Fond solidarnosti izdvojili 100.000 KM i više predvodi kompanija Mtel a.d. Banjaluka, a tu su i NLB Banka ad Banja Luka, Atlantic Argeta doo Sarajevo, Viliams d.o.o. i MG Mind grupacija.

– Veliki broj privrednih subjekata je izvršio uplate u Fond solidarnosti, odzivom smo zadovoljni. Podaci o uplatama na račune Fonda solidarnosti su dostupni javnosti na internet adresi Ministarstva finansija RS i na stranici koronavirususrpskoj.com koja je formirana s ciljem informisanja javnosti u vezi sa krizom izazvanom aktuelnom pandemijom virusa korona – pojašnjavaju u ministartsvu finansija RS-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...