BOSANAC I HERCEGOVAC NA SUPROTNIM STRANAMA: Topić je zabio gol Hrvatskoj, potrčao prema njihovoj klupi i vikao da je Hrvat, a Vasilj kaže da je „pljunuo na hrvatski dres“…

Marko Topić, bivši nogometni reprezentativac susjedne BIH, dao je intervju za Life u kojem je iznio nekoliko zanimljivih stvari...

  • Sport

  • 17. Maj 2020  17. Maj 2020

  • 0

Prisjetio se jednog događaja s Mediteranskih igara 1997. u Bariju, kad je, tokom utakmice Hrvatske i BIH, nekoliko hrvatskih igrača s klupe za rezerve pljunulo prema njemu.

"Zabio sam gol i otišao sam do njihove klupe i rekao sam da sam Hrvat i kako mi je drago što igram za BiH. I onda je krenulo pljuvanje. To je uradilo nekoliko igrača, ali ne svi", rekao je Topić.

"Imao sam i jedan neugodan incident u dvoboju s Hrvatskim Dragovoljcem u gostima. Za njih je tada branio Vladimir Vasilj (rođen u Međugorju, op „SB“) koji je bio hrvatski reprezentativac na Mediteranskim igrama. U prvenstvenom dvoboju je pljuvao prema meni kada bi bio korner za nas, psovao mi je čak mater balijsku, nema što mi nije govorio.", izjavio je za Life.ba.

A Vasilj, koji je sa Vatrenima osvojio svjetsku bronzu u Francuskoj, ispričao je svoju stranu priče za Hercegovina.info.

"Kad je Topić postigao gol na Mediteranskim igrama, trčeći prema klupi naše reprezentacije urlao je, galamio, vrištao i govorio svakakve ružne riječi, čak je i plazio jezik i s time je izazvao bijes i gnjev svih hrvatskih igrača. Od tog trenutka jedina meta hrvatskih igrača i njihovih krampona je postao Marko Topić", rekao je i dodaje:

"Upravo je on svojom sramotnom i skandaloznom proslavom pogotka ‘pljunuo na grb i dres’ Hrvatske te utakmicu doveo u nervozno stanje pa se ostatak igrao na rubu incidenta".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...