BURNA DEBATA PRED KAMERAMA: Topić utišao Džemidžića i Miloševića -"U Nogometni savez BiH mogu ući samo oni koji su..."

-Treba sve da učinimo da do marta definišemo jasan spisak koji su to momci koji mogu i žele da iznesu kvalifikacije, poručio je selektor reprezentacije BiH Savo Milošević.

  • Mini market

  • 28. Nov. 2023  28. Nov. 2023

  • 3

Svaka nogometna reprezentacija ima pad, ali kod nas nije pad nego raspad sustava, rekao je Marko Topić , bivši reprezentativac BiH, gostujući u emisiji Plenum FTV-a.

On je, komentirajući posljednja dešavanja oko bh. reprezentacije, kazao da smo, po svemu prikazanom, odradili najgore kvalifikacije dosad.

"Vidimo svi po rezultatima, koliko smo utakmica izgubili, i protiv kojih gubimo protivnika, svake tri četiri utakmice je novi selektor", kaže Topić.

Ključni problem je to što Petevu nije produžen ugovor, kaže Topić, istaknuvši kako se u reprezentaciju ne pozivaju oni najbolji.

"Igrači su zbunjeni, svaki trener donosi neku svoju ideju. Svaki put dolazi četiri pet novih pomoćnika. U reprezentaciju se trebaju pozivati ​​igrači koji su najbolji. Selektor poziva Hamulića, čovjek ne daje golove i ne asistira. Ziljkić niti ima gol niti asistenciju. Ne mogu shvatiti da Bilbija uopće ne dobije šansu. Treba zvati onoga koji igra u klubovima", naveo je.

Topić je naglasio da u Nogometni savez BiH mogu ući samo oni koji su politički podobni.

"Po kojoj je proceduri Misimović sportski direktor, na koji se na natječaj prijavio. Pravila nisu ista za sve. Nikad nije objavljen natječaj. Smijenili smo tri selektora, je li se jedan pomoćnik javio na natječaj. Mislim da nije", kategoričan je Topić.

Adnan Džemidžić , vd generalnog sekretara NSBiH, navodi ukrajinske medije da naši igrači plaćaju 20.000 eura za poziv u reprezentaciju odbacio je kao neistinite.

"Sami znate koliko je danas neistina koje se plasiraju. Niti smo mi slaba reprezentacija – svim ekipama se događa pad, niti se kome daju neki iznosi novca za pozivanje u reprezentaciju. Poziv je sveta stvar. To će biti dodatni motiv našim igračima. Nećemo dozvoliti da bilo ko umanjuje značaj onoga što je dosad uradila bh. reprezentacija. Moramo se izdići i zbiti redove. Ovim se nastoji unijeti nemir".

Sportski novinar Edin Isanović smatra kako se selektor bh. nogometne reprezentacije treba suočiti sa stvarnošću, a ne uljepšavati stvari.

"Njegova gol-razlika je 4-11, ima tri poraza i jednu pobjedu. Treba izvući neke pouke. Uzroci pada posljednjih kvalifikacija - prvi korak koji je pogrešno napravio Izvršni odbor je odlazak Peteva, koji je u jednom teškom trenutku došao i izborio grupu A Lige nacija. Tri selektora u deset utakmica pokazuju neozbiljnost, da su ishitrene odluke Nogometnog saveza. U deset utakmica pozvan je 41 igrač, tu se nije znalo tko što radi. Igrači su izgubljeni, ne znaju što se događa. Do marta treba malo podići atmosfera, da se napravi kostur ekipe", poručio je on.

Treba sve da učinimo da do marta definiramo jasan spisak koji su to momci koji mogu i žele da iznesu kvalifikacije, poručio je selektor reprezentacije BiH Savo Milošević .

"Najveći problem ovih kvalifikacija su tri promjene selektora. Ali ja sam morao lično da se uvjerim što može, jer jedino je teren mjerilo. U skladu s tim, ne samo Hamulić, momci su igrali. Trudili smo se da se u novonastaloj situaciji dobro odigra. adaptiramo i izvučemo maksimum. Dobili smo neke momke, na koje nitko nije računao".

Više u video prilogu FTV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...