DONALD TRUMP ŠOKIRAO AMERIKU: Uprkos upozorenjima, američki predsjednik koristi jedan preparat kako bi se zaštitio od koronavirusa…

Američki predsjednik obznanio je ovo dajući izjave novinarima tokom susreta sa predstavnicima ugostiteljske branše, s kojima je razgovarao o učincima koronavirusa.

  • Svijet

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 0

Američki predsjednik Donald Trump kazao je u ponedjeljak kako uzima hidroksiklorokin, lijek za malariju, za kojim je posegnuo uprkos upozorenjima u vezi s njegovom upotrebom kao za preventivom protiv zaraze koronavirusom.

"Uzimam ga već sedmicu i pol. Jednu pilulu dnevno", rekao je Trump novinarima.

Američki predsjednik obznanio je ovo dajući izjave novinarima tokom susreta sa predstavnicima ugostiteljske branše, s kojima je razgovarao o učincima koronavirusa.

Nedavno je Trump promovirao ovaj lijek kao potencijalni lijek za koronavirus, ali su studije koje su poslije toga napravljene, pokazale da ne pomaže u liječenju Covida-19.

Trump (73), koji se dnevno testira na koronavirus, kazao je da je pitao ljekara Bijele kuće je li u redu da uzima taj lijek, a on mu je odgovorio: "Ako to želite."

Ovo otkriće uslijedilo je istovremeno s objavom američkog laboratorija "Moderna Inc" da je ostvario napredak u pronalaženju moguće vakcine za koronavirus. Jedini lijek koji se do sada smatra potencijalnim lijekom za zarazu je remdesivir, koji je rezerviran samo za bolničke pacijente.  

Netom poslije Trumpove objave, TV kanal "Fox News" intervjuirao je dr. Boba Lahitu, koji je upozorio ljude da ne uzimaju hidroksiklorokin. 

"Nismo ustanovili nikakav učinak", kazao je Lahita.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...