SDA UZVRATILA ČOVIĆU I DODIKU: "Izbor novih članova CIK-a zakonit, nedopustivo miješanje u rad..."

SDA poziva predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da provede svoju zakonsku obavezu.

  • Politika

  • 21. Maj 2020  21. Maj 2020

  • 4

Ucjena predsjednika SNSD-a Milorada Dodika po kojoj Sud Bosne i Hercegovine treba da ospori izbor novih članova Centralne izborne komisije pa će tek onda Vijeće ministara osigurati novac za provođenje izbora, predstavlja nedopustiv pritisak i uplitanje u rad pravosuđa, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

U SDA smatraju da je izbor novih članova Centralne izborne komisije proveden u skladu s jasnim odredbama Izbornog zakona, a sve žalbe treba da razmatra Sud Bosne i Hercegovine bez ikakvih političkih pritisaka i uplitanja.

Zakonska obaveza Vijeća ministara je da, petnaest dana nakon raspisivanja izbora, osigura sredstva za pripremu i provođenje izbora, neovisno o tome kakva će odluka Suda BiH biti po pitanju izbora članova CIK-a.

SDA poziva predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da provede svoju zakonsku obavezu, osigura novac za izbore i omogući blagovremeno provođenje potrebnih priprema za održavanje izbora.

"Svako drugo postupanje predstavlja grubo kršenje zakona i potkopavanje demokratskog procesa u Bosni i Hercegovini, za što će svako ko to bude činio, nositi punu odgovornost", saopćeno je iz ove stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...