GRADONAČELNIK OSIJEKA NAPAO ŠKORU: "Kako se usudio svoj pokret nazivati Domovinski!? Pa čovjek je pobjegao u Ameriku kada je Tuđman došao na vlast"

"Mi iz Osijeka to znamo", rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić

  • Regija

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić u intervjuu za Jutarnji List govorio je o predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, kao i o koalicijama, te o političkim protivnicima.

"Šteta je što je od dobrog pjevača postao loš političar", izjavio je Vrkić komentirajući kandidaturu pjevača Miroslava Škore na izborima.

Što može lista Miroslava Škore?

Mi koji smo iz Osijeka znamo da je on utekao u Ameriku u trenutku kada je Franjo Tuđman došao na vlast. Žao mi je što se čovjek koji se nije borio za Hrvatsku u trenutku kada je trebalo, usudi svoj pokret nazvati Domovinski.

Zašto ste tako oštri?

Nisam, samo sam realan. To ne znači da nemam simpatiju prema njemu jer mislim da u njegovu napredovanju ima i mojih zasluga.

Možete li to konkretizirati?

Bio sam mu na usluzi kada je bilo najvažnije, ali dalje o tome ne bih.

Je li takvo vaše mišljenje o Škori uvjetovano političkim razlozima ili se iza njih kriju osobni razlozi s obzirom na to da ste nam prošli put rekli kako su vaše porodice u svađi?

Da. Nas dvojica smo se pomirili, ali naše porodice nisu. No, to nema veze s mojim mišljenjem o njemu kao političaru. Osobno mu želim sve najbolje, ali nije uvjerljiv kao političar. Nemoguće je da oni koji očekuju od njega da je domoljub na tome uspostave identitet. To naprosto ne ide jedno s drugim. Ja jesam domoljub, a za njega nisam siguran.

Ali, narod ga voli. Pokazalo se to i na predsjedničkim izborima, vjerovatno će i sada.

Još uvijek se čudim kako oni koji razmišljaju desno u njemu vide desno. No, izbori će na kraju ipak sve pokazati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...