JEZIVO: Opća histerija u malom mjestu nakon što su ugledali čudovište, a kad je policija došla na lice mjesta, uslijedio je šok…

„Slobodna Bosna“ donosi novu zanimljivu priču iz povijesti.

  • Jeste li znali

  • 12. Jun. 2020  12. Jun. 2020

  • 0

Naša današnja priča vraća nas u davnu 1952. godinu, kada je u SAD-u zavladala panika zbog dojave građana o viđenjima neobičnog stvorenja, koje je kasnije nazvano „Čudovište iz Flatwoodsa“.

Postoje teorije da je bila riječ o vanzemaljcu ili o kriptidu - biću koje živi na Zemlji, ali se skriva od ljudi.

Čudovište je primijećeno u divljini pokraj gradića Flatwoodsa u američkoj saveznoj državi Zapadnoj Virdžiniji. Svjedoci se uglavnom slažu da je bilo visoko barem dva i pol metra i da je imalo crveno lice koje je isijavalo svjetlošću. Tijelo mu je, navodno, bilo zelene boje, a oči izbuljene i neljudske. Tijelo tog stvorenja bilo je, navodno, oblika sličnog ljudskom i obučeno u nešto slično tamnoj suknji. Očevici tvrde da su mu ruke bile kratke i zdepaste i da su izlazile iz prednjeg dijela tijela te završavale prstima sličnim kandžama. 

Prva neobična pojava koju su svjedoci uočili bio je svijetleći objekt koji je proletio nebom u predvečerje oko 19.15 sati. Ugledala su ga braća Edward i Fred May te njihov prijatelj Tommy Hyer.

Objekt se spustio na brdo koje je pripadalo lokalnom farmeru Baileyju Fisheru. Dječaci su otišli u kuću k majci dvojice braće Kathleen May i obavijestili je o tome što su vidjeli. Ona je organizirala izviđanje, pozvavši još i lokalnog člana Nacionalne garde Eugenea Lemona te još dvoje djece.

Došli su na Fisherovu farmu i uputili se na brdo. Tamo su ugledali veliku pulsirajuću vatrenu loptu, promjera oko 15 metara. Na lijevo je gardist ugledao dva mala svjetla. Usmjerio je baterijsku svjetiljku prema njima i tako osvijetlio stvorenje. Ono je ispuštalo pištajući i siktajući zvuk, krenulo je prema njima, a zatim se uputilo prema crvenom svjetlu. Grupu je zahvatila panika od prizora tog stvorenja pa su pobjegli.

Majka djece obavijestila je lokalnog šerifa pa je on istražio navedeno mjesto kasnije te noći. Tamo je primijetio samo miris po paljevini i metalu, ali ničega materijalnog više nije bilo. Nakon ispitivanja ljudi po gradiću, ustanovljeno je da su sedam dana ranije još jedna majka i njena 21-godišnja kćer vidjele stvorenje sličnog izgleda.

Do danas je ostalo neobjašnjeno o čemu se, zapravo, radilo.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...