TENZIJE NA GRANICI: Nakon detonacije i rušenja zajedničke zgrade, Pjongjang duž granice postavio…

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane saopćilo je da prati poteze Sjeverne Koreje, kao i da je u potpunosti spremno da reagira na brojne mogućnosti.

  • Svijet

  • 23. Jun. 2020  23. Jun. 2020

  • 0

Sjeverna Koreja završila je danas postavljanje 20 zvučnika preko kojih će se emitovati propagandni materijal duž granice s Južnom Korejom, što je oko polovina zvučnika uklonjenih 2018. godine.

Sjeverna Koreja počela je u nedjelju da postavlja zvučnike duž demilitarizovane zone koja razdvaja dvije Koreje u znak protesta zbog balona sa porukama koje su slali protivnici Pjongjanga i dezerteri iz te zemlje, prenosi Jonhap, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, Sjeverna Koreja mogla bi da instalira još zvučnika putem kojih će emitovati program protiv Seula.

"Sjeverna Koreja će platiti cijenu"

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da prati poteze Sjeverne Koreje, kao i da je u potpunosti spremno da reaguje na brojne mogućnosti.

"Sjeverna Koreja će platiti cijenu ukoliko preduzme poteze protiv pokušaja preduzetih za poboljšanje odnosa dvije Koreje i mira na Korejskom poluotoku", izjavio je portparol Ministarstva Choi Hyun-soo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...