NE POMAŽE NI UBLAŽAVANJE MJERA: Nezadrživ sunovrat privrede u Republici Srpskoj, ovoga se Višković najviše bojao…

Privreda Republike Srpske bilježi velike gubitke u maju uprkos ublaženim epidemiološkim mjerama.

  • Ekonomija

  • 23. Jun. 2020  23. Jun. 2020

  • 3

Tako je u maju industrijska proizvodnja u padu od čak 14,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a i gotovo sve druge oblasti su u debelom minusu.

Poslovanje privrede se odrazilo i na stanje u budžetu pa su tako prihodi od indirektnih poreza doznačeni za Republiku Srpsku u maju, manji za gotovo trećinu u odnosu na peti mjesec prošle godine.

Najveći pad u industrijskoj proizvodnji u maju je u oblasti prerađivačke industrije – 20,4 odsto. Osim toga, u maju je smanjena i proizvodnja električne energije za 10,2 odsto u odnosu na isti mjesec lani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...