AUTOMAFIJA OSTALA KRATKIH RUKAVA: Sve je bilo pomno isplanirano, ukradena vozila su bila na putu za Tursku, ali im je jedan detalj u vezi s Audijem Q7 sve pokvario…

Krađa automobila velik je posao i toliko unosan da se kriminalcima isplati transportirati vozila preko okeana.

  • Auto

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

U ovom slučaju, 30 automobila pronađeno je u kontejnerima u Italiji, a policijski istražitelji utvrdili su da je dodatnih 10 automobila čekalo u Kanadi na put preko Atlantika.

Većina automobila ukradena je u kanadskom Torontu i njegovoj okolici, a pretpostavlja se da su namijenjeni kupcima u Turskoj i Libiji. Istraga je pokrenuta kad je kanadska carinska služba registrirala sumnjiv izvoz Audija Q7 u aprilu.

Među ukradenim automobilima su BMW M6, Mercedes-AMG GLC Coupe, Chevrolet Camaro, a njihova ukupna vrijednost je oko milion eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...