POLICIJA NA NOGAMA: Poznat identitet automafijaša koji je ubijen na Sokocu

I prije bio osuđivan za organiziran kriminal i krađu automobila.

  • Hronika

  • 07. Jun. 2023  07. Jun. 2023

  • 1

Danas je u Sokocu došlo do međusobne pucnjave između pripadnika dvije kriminalne grupe i tom prilikom ubijen je Miroslav Milinković zvani Bato, saznaje Srpskainfo.

Prema prvim informacijama u njega je pucao Stefan Delić, član kriminalne grupe na čijem čelu je bio Ognjen Orašanin, koji je tom prilikom zadobio teške povrede.

Izvor Srpskainfo otkriva da je više osoba privedeno i da su u toku saslušanja.

Ubijeni Milinković je godinama poznat policiji po krađama automobila.

Između ostalog bio je uhapšen i u oktobru 2021. godine zbog sumnje da je bio član veoma dobro organizovane kriminalne grupe.

Oni su bili osumnjičeni da su ukrali i Nissan Qashqai bivšeg generalnog konzula BiH u Frankfurtu, Luciana Kaluže, kao i još jedan Qashqai koji je pronađen zapaljen u Nikšiću, nakon pljačke pošte i ubistva radnika obezbjeđenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...