PERFEKTNO IZVEDENA AKCIJA: Pogledajte golčinu kojim je Bruno Fernandes zadivio nogometni svijet

Manchester United stigao je do vrlo važne pobjede u gostima kod Brightona. Slavio je s visokih 3:0 i tako nastavio utrku s Wolverhamptonom...

  • Sport

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 0

U Brightonu su gosti od početka bili opasniji pa je već u 13. minuti Bruno Fernandes zatresao stativu. Tri minute kasnije stiže vodstvo. Mason Greenwood dobio je loptu van kaznenog prostora, krenuo je okomito na odbranu, ušao u 16 i onda pronašao put do mreže s 13-14 metara.

Nakon pola sata igre već je 2:0. Ovaj put kombinirali su navjrjedniji Unitedovi veznjaci, Paul Pogba ostavio je loptu na 16 metara za Fernandesa koji pogađa u bliži ugao.

Domaćin je dotučen odmah na startu drugog poluvremena kada Greenwood odlično ubacuje za Fernandesa, a on iz prve pogađa za 3:0.

I nakon snažnog udara, Gary Neville teško je mogao suzdržati svoje uzbuđenje, označivši Fernandesov gol 'savršenim' pogotkom od početka do cilja. 

Neville je čak uporedio ovaj gol sa onim postignutim u polufinalu Lige prvaka 2009. godine, kada je Cristiano Ronaldo odigrao sjajan potez u kojem su sudjelovali Wayne Rooney i Park Ji-Sung.


 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...