SUPER MARIO NAPUSTIO BOGATI KLUB IZ KATARA: Mandžukić već ima novi klub, pridružio se majstoru rodom iz Dervente…

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 34-godišnji Mario Mandžukić potvrdio je u nedjelju raskid ugovora s katarski Al Duhailom, za koji je odigrao tek pet prvenstvenih utakmica i dvije u azijskoj Ligi prvaka i pri tome zabio jedan gol.

  • Sport

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 0

Mario Mandžukić od nedjelje nije više igrač katarskog kluba Al Duhaila, u kojem je, nakon razočaravajućeg tretmana početkom sezone u Juventusu, potražio spas.

No, niti u Kataru, u koji je stigao krajem 2019. godine, nije se baš nauživao. Istina, imao je vrhunski tretman i veliki ugovor, ali liga i okruženje nisu ispunili Mandžukićeva očekivanja pa je bivši hrvatski reprezentativac raskinuo ugovor.

Samo nekoliko mjeseci po dolasku u Katar pisalo se o nezadovoljstvu hrvatskog igrača te se povezivao najčešće s turskim klubovima, poput Bešiktaša i Fenerbahčea.

No, te su priče očito bile kratkog daha, jer sada se o Mandžukićevom odlsaku u Tursku više ne čuje ništa.

Jutros je objavljena vijest, navodno pristigla iz krugova bliskih bivšem hrvatskom reprezentativcu, a prema kojoj bi se Mandžukić mogao skrasiti u moskovskom Lokomotivu.

Naime, dopisnik Betting Insidera saznao je tu informaciju iz pouzdanog izvora, a tvrdi da je ruski klub već više od mjesec dana u kontaktu sa predstavnicima Mandžukića, koji bi se tako mogao priključiti bivšem suigraču Vedranu Ćorluki.

Procijenjena Mandžukićeva vrijednost, prema portalu Transfermarkt, trenutno iznosi 4 miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...