BURNO U OTVORENOM: Žestoka svađa Hasanbegovića i Bačića, ali to nije ništa kako je „nastradao“ Raspudić…

U HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" gostovali su Branko Bačić (HDZ), Zlatko Hasanbegović (Domovinski pokret), Sandra Benčić (Možemo), Nino Raspudić (Most), zastupnik italijanske manjine Furio Radin i Emil Daus (IDS).

  • Regija

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

Bačić je potvrdio da je dogovorena podrška Vladi Andreja Plenkovića.

- Očekujemo da će predsjednik povjeriti mandat Andreju Plenkoviću, a tada će početi teći rok od 20 dana u kojemu se mora konstituirati Sabor - rekao je Bačić.

Furio Radin smatra da bi manjine trebale imati jednog potpredsjednika Sabora ili ministra.

- Jedan od ministara, prema mom mišljenju, i nešto državnih tajnika bi trebalo pripasti manjinama, jer manjine imaju osam mjesta - kaže Radin i dodaje da je mislio da se prvo treba formirati parlament, a onda ići predsjedniku s potpisima, ali Bačić mu je odgovorio:

- Mi koji smo izabrani zastupnici i bez konstituiranja Sabora već možemo predsjedniku dostaviti potpise - rekao je Bačić.

Svađa Hasanbegovića i Bačića

Da su manjine u hrvatskom političkom rječniku eufemizam za SDSS i Milorada Pupovca, smatra Zlatko Hasanbegović.

- Pojam manjina je smokvin list iza kojeg se kriju ta dva konkretna zastupnika - kaže Hasanbegović.

Dodao je i da je SDP postala nepotrebna stranka, a zatim se posvađao s Bačićem.

- Ja bih gospodinu Hasanbegoviću zaželio dobro jutro. Dva dana je prespavao, Zlatko je dva dana bio negdje izvan Hrvatske. Jučer su bili izbori, na tim izborima je HDZ pobijedio - rekao je Bačić.

- Pa što sam ja rekao? - odgovorio je Hasanbegović u "Otvorenom"

Emisija se nastavila okršajem Sandre Benčić i Nine Raspudića zbog njegove izjave o pravu na pobačaj silovanih žena. 
Benčić je najprije rekla da Možemo nikada neće sarađivati s HDZ-om, jer je to stranka koja je bila na sudu kao kriminalna organizacija. Dodala je i da neće sarađivati s ekstremnom desnicom.

Raspudiću je poručila da njegove riječi straše ljude. Pojasnila je da pri tome misli na to da je objektivizirao silovane žene, a misli da i Hansanbegović riječima straši ljude.

Raspudić je rekao da je degutantan način na koji se koristi tragedijom silovanih žena.

- Mislim da mi predstavljamo nekakav normalan, civiliziran hrvatski svijet, a da ste vi jedna ekstremna, lijeva, totalitarna stranka - odgovorio joj je Raspudić.

Daus: 'Ne možemo prevariti naše birače'

Da neće u koaliciju s HDZ-om, poručio je i IDS-ov Emil Daus.

- Sigurno bi svima bilo zanimljivo i interesantno i dodatnu težinu i vrijednost bi dalo da IDS bude u koaliciji. Ali ono što mi sigurno ne možemo, ne možemo prevariti naše birače. Kad birači u Istri glasuju za IDS, znaju točno za što glasuju, a jedna od tih točaka je i ta da ne koaliramo s HDZ-om, jer su to, jednostavno, dijametralno suprotne vrijednosti koje zastupamo - rekao je Daus, a kada je riječ o projektnoj saradnji, kaže da to ovisi o projektu, situaciji i zakonu. 

Hasanbegović je rekao da IDS stvara rezerve za većinu u slučaju ucjene od strane Pupovca i Radina.

- Vi se samo razbacujete riječima! Kad vi sarađujete s nekim, onda su to pregovori! Kad mi surađujemo s nekim, onda je to trgovina - rekao mu je Radin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...