GLAVNI AMERIČKI EPIDEMIOLOG ŠOKIRAO NACIJU: Covid-19 sada pogađa mlađu populaciju, prosječna starost zaraženih je...

To potvrđuju i podaci o oboljelima iz Kalifornije, Arizone, Floride i Teksasa.

  • Svijet

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 0

Novooboljeli od koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama sada su, u prosjeku, mlađi 15 godina od pacijenata koji su obolijevali u ranoj fazi pandemije, rekao je glavni američki epidemiolog Anthony Fauci.

To potvrđuju i podaci o oboljelima iz Kalifornije, Arizone, Floride i Teksasa, a većina novih slučajeva su mladi ljudi koji nisu poštovali mjere socijalne distance, prenosi Tanjug pozivajući se na BBC.

Prosječna starost oboljelih 33 godine

"Prosječna starost oboljelih sada je 15 godina manja nego što je to bilo prije nekoliko mjeseci, naročito u New Yorku, New Orleansu i Chicagu", rekao je Fauci.

Guverner Floride Ron DeSantis rekao je jučer da je prosječna starost oboljelih kojima je neophodna hospitalizacija 33 godine, dok su u martu uglavnom obolijevali pacijenti stari između 50 i 60 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...